In de Sint-Vitusparochie in Leeuwarden breien vrijwilligers mutsen om mensen helpen de winter door te komen: '10 procent van je lichaamswarmte verlies je via het hoofd'

De energiecrisis zorgt ervoor dat kerken op allerlei manieren proberen te helpen. De Sint-Vitusparochie in Leeuwarden gaat samen mutsen breien voor iedereen die er eentje wil.

De start van de brei-actie in het Titus Brandsma Huis. Van links naar rechts: Anneke Graafsma, initiatiefneemster Els Stellema, Lysbeth Minnema, Nynke Ypma, Monic ten Kate en Gerdy Hahn, die een muts toont.

De start van de brei-actie in het Titus Brandsma Huis. Van links naar rechts: Anneke Graafsma, initiatiefneemster Els Stellema, Lysbeth Minnema, Nynke Ypma, Monic ten Kate en Gerdy Hahn, die een muts toont. Foto: Marchje Andringa

Donderdagochtend konden mensen naar het Titus Brandsma Huis komen - naast de Bonifatiuskerk - om wol en een breipatroon op te halen. De dagen worden kouder en de energieprijzen worden hoger. Friese kerken merken daar de gevolgen van. Niet alleen in de eigen stookkosten, maar ook door de verhalen die ze van kerkleden horen.

Nieuws

menu