De heilige Geest verdient meer ruimte in Rooms-Katholieke Kerk: „We moeten de Geest meer noemen”

„Voor mij is de heilige Geest de ingang tot God”, zei theoloog Jos Moons sj. gisteren in het webinar Veni Sancte Spiritus, met liturgische en pastorale impulsen voor Pinksteren. „Soms lijkt het wel of we als christenen in een twee-enige God geloven, waarin we vooral aandacht hebben voor Jezus als middelaar tussen de mensen en God. Maar voor mij is de Geest heel belangrijk. Als ik bij Paulus lees over de vruchten van de Geest, dan maakt mijn hart een sprongetje.”

„Voor mij is de heilige Geest de ingang tot God”, zei theoloog Jos Moons sj. gisteren in het webinar Veni Sancte Spiritus, met liturgische en pastorale impulsen voor Pinksteren.

„Voor mij is de heilige Geest de ingang tot God”, zei theoloog Jos Moons sj. gisteren in het webinar Veni Sancte Spiritus, met liturgische en pastorale impulsen voor Pinksteren. Foto: Shutterstock

De online studie-ochtend, georganiseerd door KU Leuven en Tilburg University, vond plaats naar aanleiding van het verschijnen de bundel Out of the blue. Geest en liturgie, het recentste deel uit de reeks Cahiers voor Praktische Theologie. Vanuit die achtergrond richtte de bijeenkomst zich vooral op de katholieke praktijk in Vlaanderen en Nederland.

Nieuws

menu