Defensie gaat met 750 mensen helpen bij het 'boosteroffensief'

Voor het einde van het jaar wil het demissionaire kabinet zoveel mogelijk ouderen een boosterprik hebben gegeven. Voor dit ‘boosteroffensief’ gaat Defensie helpen met 750 mensen.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens een persconferentie over strengere coronamaatregelen.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens een persconferentie over strengere coronamaatregelen. Foto: ANP

„De boostercampagne komt op stoom”, zei demissionair minister Hugo de Jonge vrijdagavond tijdens een persconferentie waar nieuwe maatregelen werden bekendgemaakt om het aantal besmettingen terug te dringen. Hij deed een beroep op iedereen die kan en wil helpen om een bijdrage te leveren om zo het ‘boosteren’ te versnellen. Volgende week wordt al begonnen met het geven van een extra vaccinatie tegen het coronavirus aan niet-mobiele ouderen. Oorspronkelijk was het plan hiermee in januari te beginnen.

Nieuws

menu