Dit artikel is vandaag gratis

Dit kun je allemaal doen op het Strandheem Festival in Opende, dat woensdagavond begint

Kees Kraayenoord op het Strandheem Festival van 2019. Foto: FD

Het vijfdaagse Strandheem Festival is uitgegroeid tot een van de grootste christelijke conferenties in Nederland. Dit jaar begint het voor het eerst al op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag. Een greep uit het programma.

Muziek

Er komt dit jaar een keur aan worship-artiesten naar het festivalterrein op camping ‘t Strandheem in Opende. De meeste van hen zijn bekend van liederen die in Nederland in de zangbundel Opwekking zijn opgenomen. Op woensdagavond trappen de Britse aanbiddingsleider Matt Redman en de Nederlandse band LEV af. De Australische band Planetshakers en het Zweedse LIN D treden donderdagavond op. Vrijdagavond verzorgt de Britse Lou Fellingham de worship in de dienst in de grote tent. De Amerikaan Paul Baloche treedt zaterdagavond op met Kees Kraayenoord & Mozaïek Worship Band . Zondagmiddag sluit Sela Strandheem 2022 af.

Op de kleinere podia treden diverse (lokale) artiesten op, zoals 2Surrender , Sera Noa & Rik Jan , Ralph van Maanen en Christian Verwoerd op donderdag, The Bowery (vrijdag) en Songbirds of Passage (zondag).

Diensten

Er zijn drie diensten in de grote tent met samenzang en sprekers Orlando Bottenbley (donderdag), Arjen ten Brinke (vrijdag) en Hans Maat (zondag).

Workhops en seminars

Een veelheid aan workshops en seminars is er met onderwerpen als zending ( Theo & Jinke de Jong uit Zuid-Afrika, donderdag), leiderschap ( Gabriël Anthonio , vrijdag), creativiteit, en (internationale) gerechtigheid en mensenrechten ( International Justice Mission (verschillende dagen).

Jeugd

Voor kinderen, tieners en jongeren zijn programma’s met onder meer poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek (donderdag), een dansworkshop van Salvation Dance Center (zaterdag) en veel sport en spel. Zondag spreekt Jeroen voor ‘t Hekke in een jongerendienst.

Bekijk het hele programma op de website van het Strandheem Festival .

Nieuws

menu