Dit artikel is vandaag gratis

De EO-Jongerendag is uitverkocht, maar niet getreurd: het evenement is ook online te volgen

EO-Jongerendag. Foto: EO

De EO-Jongerendag die zaterdag 11 juni in Rotterdam Ahoy wordt gehouden is uitverkocht. Het thema is dit jaar ‘Speak Life’, over hoe de kracht van woorden de wereld kan veranderen. Er worden bijna 15.000 jongeren verwacht.

Dit jaar wordt 46e editie van de EO-Jongerendag gehouden. Joram Kaat, presentator van het evenement: „Ik kan niet wachten tot het zover is. Straks is elke stoel gevuld met een jongere die wil ervaren dat God van hem of haar houdt. We gaan er samen een mooi feest van maken!”.

Voor de thuisblijvers is de EO-Jongerendag live te volgen op eojongerendag.nl tussen 14:00 en 21:00 uur. Dit jaar zijn er optredens van Lecrae, Riley Clemmons, Lindz West en dj SAINT LOUIS, Pjotr, Sterre Koning, Marc Floor en de BEAM Worshipband. Sprekers Gor Khatchikyan, Shelton Telesford en Jannica van Barneveld vertellen over het thema ‘Speak Life’.

Crowdfundingsactie

In 2020 en 2021 werd het christelijke evenement afgelast. Dat zorgde voor problemen bij de EO, die wel kosten maakte door de voorbereiding. De Jongerendag, die in 1975 voor het eerst werd gehouden, leek te verdwijnen. Beam, het jongerenmerk van de EO, begon daarom een crowdfundingsactie, die 350.000 euro moest opleveren. Dat bedrag werd vorig jaar binnengehaald. „Dit laat zien hoe belangrijk de EO-Jongerendag voor veel mensen is”, zei presentator Kaat destijds.

Nieuws

menu