Al vijftig jaar een traditie, maar dit jaar gaat de oliebollenactie in Het Anker in Oosterwolde niet door: ‘Gas en ingrediënten zijn te duur. Het kan niet anders’

Er wordt dit jaar geen oliebollenactie gehouden door de PKN-gemeente Oosterwolde. Redenen zijn de hoge kosten voor gas en ingrediënten, als bakolie en meel. Roelof de Vries van de evenementencommissie zegt dat het niet anders kan.

Archiefbeeld uit 2014. Harm Kerssies leegt de bak met de allerlaatste bollen. In dat jaar werden er 20.000 oliebollen en 3.500 appelflappen gebakken.

Archiefbeeld uit 2014. Harm Kerssies leegt de bak met de allerlaatste bollen. In dat jaar werden er 20.000 oliebollen en 3.500 appelflappen gebakken. Foto: Rens Hooyenga

Trienke de Vries-Toering is oud-koster van Het Anker in Oosterwolde, de voormalige gereformeerde kerk in die plaats. Samen met haar man Roelof (74) waren ze vele jaren het gezicht van Het Anker, de huidige PKN-kerk. Dat is ook al tientallen jaren de locatie waar eind december altijd de oliebollenactie plaatsvindt. ,,Ik denk dat we het misschien wel vijftig jaar doen”, zegt Roelof de Vries.

Nieuws

menu