Gebedsdiensten voor Oekraïne in Joure en Leeuwarden: in steeds meer Friese kerken kun je bidden en een kaarsje aansteken. 'Er bestaat grote behoefte aan ruimte voor troost, stilte, bemoediging'

In de doopsgezinde kerk in Joure is vrijdagavond een gebedsdienst voor Oekraïne. Steeds meer Friese kerken houden een dergelijke samenkomst.

Een beeld van dinsdag 8 maart: vrijwilligers delen voedsel uit aan Oekraïense vluchtelingen bij de grensovergang Krakowiec-Korczowa. Polen heeft al meer dan een miljoen vluchtelingen uit Oekraïne opgenomen.

Een beeld van dinsdag 8 maart: vrijwilligers delen voedsel uit aan Oekraïense vluchtelingen bij de grensovergang Krakowiec-Korczowa. Polen heeft al meer dan een miljoen vluchtelingen uit Oekraïne opgenomen. Foto: EPA

De doopsgezinde kerk in Joure is vanaf zeven uur ‘s avonds open ‘om gevoelens van machteloosheid, zorg, verdriet en angst rondom de situatie in de Oekraïne met elkaar te delen’. Er is de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. De kerkgemeente sluit het vredesgebedsmoment af met gebed en bemoediging.

Biddag voor gewas en arbeid

Nieuws

menu