God brengt je uit je hoge spiritualiteit naar de wereld van mensen met hun pijn, ziekte en dood, zegt Brian McLaren in zijn nieuwste boek

Bewust leven in de periode van advent betekent niet zoiets als een spirituele berg beklimmen, en dan fijn op de top vertoeven. Kerst is eerder met Jezus de weg naar beneden volgen: naar de gewone mensenwereld, waar een roeping op je wacht.

Jezus begeeft zich diep in de strijdpunten van de menselijke politiek en economie; in de lelijkheid van menselijke onwetendheid en onbegrip; in de tragedie van menselijk onrecht en schijnheiligheid, zelfs in de verschrikkingen van menselijk geweld en moord, schrijft Brian McLaren.

Jezus begeeft zich diep in de strijdpunten van de menselijke politiek en economie; in de lelijkheid van menselijke onwetendheid en onbegrip; in de tragedie van menselijk onrecht en schijnheiligheid, zelfs in de verschrikkingen van menselijk geweld en moord, schrijft Brian McLaren. Foto: Shutterstock

Brian McLaren (1956) is een Amerikaans theoloog, schrijver van vele boeken, die graag denkt in termen van vernieuwing. In zijn publicaties maakt hij duidelijk dat er een fikse opruiming nodig is in het huis van het christelijk geloof, en in de praktijk van de kerken. Daarover gaat bijvoorbeeld zijn boek Een nieuw christendom (in 2017 in het Nederlands verschenen), waarin hij uitlegt wat er allemaal uit weg moet geruimd worden, om het geloof ‘toekomstbestendig’ te maken.

Nieuws

menu