Goddelijke drie-eenheid en milieu vinden elkaar in het boek 'De moderne theologen': beeld van een zeer veelkleurig christendom | Interview

Spreken over God in moderne tijden, dát is wat hedendaagse theologen voor ogen staat. Het nieuwe boek De moderne theologen geeft een panoramisch beeld hiervan, met aandacht voor maar liefst negentig theologen wereldwijd. De goddelijke drie-eenheid is groot thema in onze tijd, zegt samensteller Marcel Poorthuis.

De oosters-orthodoxe theologie is van grote betekenis geworden in de internationale theologie, mede dankzij haar iconen-traditie. Marcel Poorthuis hier met een icoon van de transfiguratie.

De oosters-orthodoxe theologie is van grote betekenis geworden in de internationale theologie, mede dankzij haar iconen-traditie. Marcel Poorthuis hier met een icoon van de transfiguratie. Foto: WILFRIED SCHOLTES

Als je Marcel Poorthuis (1955), emeritus-hoogleraar interreligieuze theologie, vraagt wat hem raakt in het wereldwijde christendom, heb je grote kans dat hij begint over een Afrikaans dorp waar mensen samen eten, waar religie en dagelijks leven in elkaar overlopen, op een vanzelfsprekende manier.

Nieuws

menu