Dit artikel is vandaag gratis

Guido de Vries wordt de nieuwe directeur van Tearfund

Guido de Vries. Foto: Niek Stam

Guido de Vries wordt per 1 mei de nieuwe directeur van ontwikkelingsorganisatie Tearfund. Hij volgt daarmee Matt Gregora op, die de organisatie momenteel als interim-directeur leidt.

Tearfund legt volgens De Vries de nadruk op de zelfredzaamheid van mensen, en dat spreekt hem aan. „Daarnaast doet de organisatie een beroep op mensen hier in Nederland om na denken over de impact van hun leefwijze en gedrag, en stimuleert ze deze waar nodig te veranderen. Mijns inziens is dat het unieke, onderscheidende van Tearfund.”

De Vries is gekozen vanwege zijn management- en bestuurservaring, zowel op het gebied van humanitaire hulpverlening als in ontwikkelingscontexten. Hij werkte onder meer in Soedan, Myanmar, Sri Lanka en Oeganda. Eric Kuisch, voorzitter van de Raad van Toezicht van Tearfund: „Guido is een doorgewinterde manager met een indrukwekkende staat van dienst bij diverse ngo’s. We zijn erg blij dat hij zijn internationale ervaring ten dienste van Tearfund wil stellen en de organisatie wil helpen om zich verder te ontwikkelen.”

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. De organisatie werkt aan noodhulp en ontwikkeling van gemeenschappen en doet dat waar mogelijk via lokale kerken. In 2019 trad Minella van Bergeijk aan als directeur van Tearfund. Zij legde in oktober 2022 haar taken neer.

Nieuws

menu