Dit artikel is vandaag gratis

Er komt een herdruk van het magazine over Titus Brandsma. 20.000 exemplaren waren in een mum van tijd weg

Cover van het magazine Titus Brandsma. Heilige van de Lage Landen. Foto: FD

In ruim anderhalve week is de oplage van 20.000 exemplaren van het magazine ‘Titus Brandsma. Heilige van de Lage Landen’ uitverkocht. Er komt een herdruk.

De heiligverklaring van pater Titus Brandsma op 15 mei aanstaande door paus Franciscus in Rome trekt veel belangstelling, zo blijkt. Het tijdschrift met een portret van Titus’ leven en zijn actuele betekenis is door de Nederlandse bisdommen, de Karmel Orde en andere religieuze gemeenschappen naar hun achterban verspreid.

Interesse uit het hele land

,,Maar ook daarbuiten manifesteert zich belangstelling voor Titus: van geïnteresseerde particulieren uit het hele land, en van instellingen verbonden met de naam van Titus Brandsma”, aldus woordvoerder Anna Kruse van de Rooms-Katholieke Kerk.

Gelet op de heiligverklaring in mei is besloten tot herdruk van de Titus-special. Geïnteresseerden kunnen die nu voor 9 mei bestellen bij het bisdom Den Bosch, dat fungeert als centraal distributiepunt: communicatie@bisdomdenbosch.nl. De prijs voor een magazine is één euro, plus verzendkosten.


Lezing

Zaterdagmorgen is in de Heilige Geestkerk in Heerenveen om 10.30 uur een lezing van prof. Inigo Bocken, hoogleraar Mystiek en Theologie in Leuven en wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Thema is ’Maria en het godsbeeld van Titus Brandsma’. De activiteit is in in het kader van startdag Bonifatius Academie van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Nieuws

menu