Een jaar geleden verhuisde de familie Hofman naar Zuid-Afrika om hoop te brengen in de sloppenwijken: 'Ik heb Nederland nog geen moment gemist'

Martin en Tirzah Hofman en hun drie kinderen vertrokken een jaar geleden naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan voor Filadelfia Zending. Nu zijn ze voor een maand terug in Nederland. De rollercoaster van een beginnend zendingsgezin hebben ze aan den lijve óndervonden.

Tirzah en Martin Hofman.

Tirzah en Martin Hofman. Foto: Lodewijk Born

Toen Martin (42), Tirzah (40) en de kinderen Sefanja (16), Mischa (15) en Manoah (12) maandag op Schiphol uit het vliegtuig stapten was dat qua temperatuur wel even schakelen. ,,Het is in Zuid-Afrika zomer met temperaturen richting de 40 graden. Hier is het -10”, vertelt Martin met een glimlach. ,,Vind je het erg dat ik mijn jas nog even aanhoud?’’, zegt hij daarom bij aanvang van het interview.

Maar als het gesprek op gang komt, gaat die jas vlot uit. Het echtpaar heeft veel te vertellen en nog meer meegemaakt. 2 december vorig jaar vertrokken ze vanaf Schiphol. Ze hadden hun huis verkocht en alle spullen weggedaan en ervaarden de roep van God om in Zuid-Afrika in het avontuur van een zendingsproject te stappen.

Nieuws

menu