Het wandkleed dat vrouwen uit Berltsum maakten voor hun kerk, hangt nu in de protestantse kerk in Joure en krijgt 'in prominente plak'

Een groot wandkleed uit de voormalige gereformeerde Kruiskerk van Berltsum is donderdag verhuisd naar protestantse kerk De Oerdracht in Joure. In de Jouster kerk hing precies zo’n voorstelling, maar die ging bij de brand van 1992 verloren.

Wandkleed 'Het laatste avondmaal' wordt in De Oerdracht getoond. Vanaf links: Tineke Quarré, Sjoerdtje Quarré, Ineke Lautenbach, Sybren van Tuinen, Dirk Osinga en Ulbe Bakker.

Wandkleed 'Het laatste avondmaal' wordt in De Oerdracht getoond. Vanaf links: Tineke Quarré, Sjoerdtje Quarré, Ineke Lautenbach, Sybren van Tuinen, Dirk Osinga en Ulbe Bakker. Foto: Simon Bleeker

Wat Sybren van Tuinen en Uilke Strooisma uit Berltsum betreft is er geen betere plek dan Joure voor het wandkleed dat de vrouwenvereniging Dorcas in 1987 aanbood aan de Gereformeerde Kerk ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan. Het werk is namelijk ‘geïnspireerd’ op het kleed dat tot de brand in de Jouster kerk hing.