Ik wil straks even helemaal niets aan mijn hoofd hebben. Maar daarom moet ik nu extra hard werken | Column Alain Verheij

Straks, in de vakantie, wil ik even helemaal niets hoeven doen. De consequentie daarvan is dat ik in deze weken voor de zomervakantie nóg harder moet rennen. Net als misschien wel de helft van alle mensen in ons land. Hoe hou je dat vol?

Alain Verheij.

Alain Verheij. Foto: Bill de Kimpe

Veel mensen hebben het druk tussen Pinksteren en de zomervakantie. De school van je kinderen, je sport- en hobbyverenigingen en natuurlijk de kerk organiseren precies in deze periode afscheidsborrels, lunches, ontbijtjes, avonden en uitjes, terwijl het gewone werk ook nog veel van je eist. Je probeert je laatste deadlines nog te halen voordat je de deur achter je dichttrekt. Want in de zomermaanden zitten je collega’s nooit allemaal tegelijk op hun plek en is samenwerken lastiger. Daarnaast zijn er altijd weer mensen die je willen verleiden om nu alvast naar het volgende seizoen te kijken. Want leuk hoor, die weekjes vrij, maar wat gaan we daarná eigenlijk produceren?

Kroon

Nieuws

menu