Islamitisch extremisme kreeg een wereldwijde impuls door het succes van de taliban in Afghanistan

Afghanistan is de nieuwe nummer één op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het verdringt Noord-Korea, dat bijna twintig jaar lang de lijst aanvoerde, naar de tweede plaats. Islamitische extremisten in onder meer Afrika voelen zich geïnspireerd door het succes van de taliban.

Afghaanse kinderen spelen naast vernietigde Amerikaanse wapens. De taliban hebben het wapentuig neergezet om hun overwinning in 2021 te vieren.

Afghaanse kinderen spelen naast vernietigde Amerikaanse wapens. De taliban hebben het wapentuig neergezet om hun overwinning in 2021 te vieren. Foto:AFP

Afghanistan is nu het gevaarlijkste land ter wereld om christen te zijn. Onderzoekers van de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors jaarlijks publiceert schetsen een gitzwart beeld voor de kleine ondergrondse christelijke gemeenschap in Afghanistan. Open Doors-directeur Maarten Dees: „Als je in Noord-Korea als christen wordt gepakt is de kans groot dat je naar een strafkamp wordt gestuurd, in Afghanistan betekent het de dood.”

Nieuws

menu