Dit artikel is vandaag gratis

Jongeren organiseren speciale kerkdienst in Wolvega, de opbrengst gaat naar een vakantieverblijf voor kansarme kinderen in Roemenië

Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

Een groep jongeren van de Protestantse Gemeente Wolvega organiseert zondagavond een speciale kerkdienst in de Kerk op de Hoogte. Hierbij zal een collecte plaatsvinden voor het Roemeniëproject.

Als onderdeel van dit meerjarige project gaan jongeren en begeleiders uit Aldeboarn, Rijnsburg en Wolvega in de meivakantie een week naar Roemenië om een vakantieverblijf voor kansarme kinderen op te knappen.

Zo is voor 2023 het doel om onder andere te werken aan verbetering van de paden en het plaatsen van isolatiemateriaal, zodat het kamp, gelegen op een berg in Remeți nabij de Roemeense stad Oradea, ook gebruikt kan worden als het kouder wordt. Nu is het verblijf alleen van mei tot en met september toegankelijk.

Nieuw huis

‘De afgelopen jaren is er een nieuw huis neergezet en het sanitair al verbeterd. Echter blijven er zaken die beter kunnen en hiervoor is geld nodig’, laat de organisatie weten. Dat hopen de jongeren middels de collecte binnen te halen. De opbrengst gaat naar het project, voor het vervoer naar Roemenië betalen de deelnemers een eigen bijdrage.

De dienst in Wolvega begint zondag om 19.15 uur. Kerkgangers kunnen meezingen met moderne Opwekkingsliederen, ‘maar ook Psalmen en liederen uit de Johannes de Heerbundel komen aan bod.’ Daarnaast geeft de organisatie uitleg over de inhoud van het project.

Nieuws

menu