Dit artikel is vandaag gratis

Joy for People geeft Passion-concert in De Schakel in Leeuwarden. Dit najaar wordt het 50-jarig bestaan gevierd

Joy for People Gospel Choir, een van oudste gospelkoren van Fryslân, werd opgericht in 1972. Foto: Pier Meindertsma Fotografie

Joy for People Gospel Choir geeft zaterdag een concert in De Schakel in Leeuwarden. Het is onderdeel van The Passion 40daagse.

In aanloop naar The Passion op Witte Donderdag (14 april) organiseert de Protestantse Kerk in Nederland The Passion 40daagse. Joy for People geeft in het kader van die tour drie concerten. Afgelopen zaterdag was de première in Dedemsvaart.

Zaterdag is om 20.00 uur het tweede concert in De Schakel (Havingastate 7) in Leeuwarden. De reeks wordt afgesloten in Lunteren op zaterdag 9 april, in de Maranathakerk.

Jubileumjaar

Het is dit jaar een jubileumjaar voor Joy for People Gospel Choir, want het is een halve eeuw geleden dat het gospelkoor werd opgericht. Het begon op 28 januari 1972 toen kerkelijk centrum ‘De Fontein’ in Dokkum werd geopend. Een van de openingsactiviteiten was een jeugdavond waar de Leeuwarder gospelgroep The Gospeltrain optrad.

Die avond was voor een groep jongeren uit Dokkum aanleiding om hun eigen gospelgroep op te richten. Een maand later was deze groep ‘Joy for (the) People’ een feit.

De viering van het jubileum van het koor staat gepland op zaterdag 8 oktober.

Nieuws

menu