Dit artikel is vandaag gratis

Katholiek archief- en documentatiecentrum in Bolsward houdt zaterdag open huis. Drie vitrines zijn ingericht rond heilige pater Titus Brandsma

Patrick Janssen uit Bolsward legt de Friese vlag bij een foto van Titus Brandsma in een kapel in de Santa Maria in Transpontina. Dit is de kerk in Rome van de orde van de Karmelieten, waar Brandsma aan verbonden was. Foto: Ramon Mangold

50.000 bidprentjes, een bibliotheek met 6000 boeken en tal van devotionalia uit het rijke roomse leven. In Bolsward is het zaterdag 8 oktober door eenieder te bezichtigen.

Het Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Friesland opent van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor donateurs en belangstellenden. Van alles uit de collectie is voor het voetlicht gehaald. Medewerkers van het documentatiecentrum geven ook uitleg hoe je zelf onderzoek kunt doen naar je familiestamboom.

In het jaar van de heiligverklaring van pater Titus Brandsma zijn er ook drie vitrines ingericht met foto’s, documenten en enkele nieuw verworven voorwerpen over de Friese heilige. Brandsma, geboren 1881 in Oegeklooster bij Bolsward, werd in mei door paus Franciscus in de canon van heiligen opgenomen.

Het Archief- en Documentatiecentrum bevindt zich aan de Grote Dijlakker 12.

Nieuws

menu