Kerk in uitvoering: Bethel in Drachten bouwt aan de gemeente ná corona. Roeland Harten: 'Het was hier akelig rustig in de kerk'

Na anderhalf jaar begon de Bethelgemeente in Drachten afgelopen zondag officieel het nieuwe seizoen met twee startgezinsdiensten. De tekst uit Psalm 127, ‘Als de Heer het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwers’, stond daarin centraal. De gemeente zet vol in op het weer opbouwen van het gemeenteleven, vertelt Roeland Harten.

De Bethel houdt voorlopig diensten met maximaal 400 bezoekers.

De Bethel houdt voorlopig diensten met maximaal 400 bezoekers. Foto: Jilmer Postma

Parkeerwachters die weer op het terrein rondliepen, gastheren en -vrouwen bij de deur. Reuring in de gangen van de kerk en samen de Heer loven en prijzen met het aanbiddingsteam op het podium. Het voelde voor de bezoekers zondag weer een beetje als vanouds. Twee diensten hield de Vrije Baptistengemeente Bethel in het gebouw aan De Bolder. Met twee keer vierhonderd bezoekers. ,,Dat is het maximale aantal mensen dat we op dit moment kunnen ontvangen in de grote zaal op anderhalve meter afstand” , zegt hoofd communicatie Roeland Harten. Het was voor het eerst ook dat er weer twee fysieke ochtendsamenkomsten waren: om 9.00 en om 11.30 uur.

Nieuws

menu