Gas te duur: geen kerkdienst meer op zaterdagavond in de Dominicuskerk. Katholieken in Leeuwarden moeten voortaan op zondagmorgen naar de mis

In de Leeuwarder Dominicuskerk worden tot en met maart volgend jaar geen katholieke diensten meer gehouden op de zaterdagavond. Reden is de hoge energiekosten.

De Dominicuskerk in Leeuwarden. Bij bijzondere vieringen, zoals met Aswoensdagviering, werd er altijd al in één kerkgebouw samengekomen door de parochianen. In het nieuwe winterrooster is dat in het weekend ook zo.

De Dominicuskerk in Leeuwarden. Bij bijzondere vieringen, zoals met Aswoensdagviering, werd er altijd al in één kerkgebouw samengekomen door de parochianen. In het nieuwe winterrooster is dat in het weekend ook zo. Foto: Marcel van Kammen

Dat heeft de Sint-Vitusparochie in Leeuwarden en omstreken vrijdag op de website bekend gemaakt. ‘De hoge energieprijzen baren ons zorgen. Het dwingt ons ertoe om de verwarming lager te zetten en om te kijken naar de vieringen’, zo is te lezen in een bericht aan de parochianen.

Nieuws

menu