Kerst als vanouds: Friese kerken pakken uit. 'We hebben twee hele rare jaren gehad, en dit is de eerste keer zonder beperkingen'

Na twee coronajaren kunnen kerken voor het eerst zonder beperkingen Kerst vieren. Daarom wordt er extra uitgepakt. Een rondgang langs Friese gemeenten.

Terwijl zandtovenaar Gert van der Vijver zandtekeningen op de plaat legt, zingt Sera van der Vijver onder begeleiding van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest tijdens het kerstconcert in Hallum.

Terwijl zandtovenaar Gert van der Vijver zandtekeningen op de plaat legt, zingt Sera van der Vijver onder begeleiding van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest tijdens het kerstconcert in Hallum. Foto: Jan Spoelstra

Wie zaterdagavond naar een kerstnachtdienst wil of een nachtmis wil bezoeken heeft dit jaar weer heel wat keuze. Nog altijd is het de drukstbezochte kerkdienst in het jaar in vele kerken. In de week dat het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendmaakte dat zes op de tien Nederlanders zegt ‘niet meer tot een religieuze groep te behoren’, blijft kerkgang een traditie die er voor velen met Kerst bij hoort.

Nieuws

menu