Koffie en gratis donuts: Friese kerken zijn blij dat de coronabeperkingen zijn opgeheven. Maar voorzichtigheid voert de boventoon

Kerken mogen vanaf dit weekend de anderhalvemeterregel loslaten. Voorzichtigheid staat bij de vieringen voorop. Maar de predikant wil niet als politieagent optreden: „Het is ieders eigen verantwoordelijkheid.”

Koster Anne Rijpma met de rode kaartjes die op een stoel kunnen worden gelegd om die vrij te houden, bij Christelijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Surhuisterveen.

Koster Anne Rijpma met de rode kaartjes die op een stoel kunnen worden gelegd om die vrij te houden, bij Christelijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Surhuisterveen. Foto: Marcel van Kammen

City Life Church (CLC) Leeuwarden trakteert degenen die zondag naar de kerkdienst komen op een donut of een veganistisch cakeje. „We laten de anderhalve meter los. Dat is wel een feestelijk moment”, legt voorganger Nicolas van Amerom uit. „Tegelijkertijd is er natuurlijk het besef dat corona nog niet weg is. Mensen die graag anderhalve meter afstand willen houden van anderen kunnen dat van te voren bij ons aangeven. Dan zorgen we dat zij een goede plek op het balkon krijgen.”

Nieuws

menu