Dit artikel is vandaag gratis

Komt u dit jaar ook naar de Kerstsamenzang in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden?

De Kerstsamenzang in 2018. Foto: Marcel van Kammen

Het is inmiddels een vaste traditie: de Kerstsamenzang van het Friesch Dagblad in de Leeuwarder Grote of Jacobijnerkerk. Dit jaar is het kerstelijke meezingfeest op dinsdag 20 december, aanvang 20.00 uur. U komt toch ook?

De afgelopen twee jaren kon de Kerstsamenzang in de prachtige Grote of Jacobijnerkerk niet doorgaan vanwege coronabeperkingen. Maar dit jaar is het er wel weer!

Nieuw is dit jaar de samenwerking met Kamerkoor Cantus Groningen o.l.v. dirigent Karel Stegeman. Het koor biedt een prachtige avond in de sfeer van de Engelse Nine Lessons and Carols . Zo doorlopen we het geboorteverhaal van Jezus en zingen we bekende kerstliederen als Hoor de engelen zingen d’eer , Er is een roos ontloken en Hoe kom ik Jo temjitte . Koor en bezoekers worden daarbij begeleid door stadsorganist Theo Jellema. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk warme chocolademelk te drinken.

De Kerstsamenzang is een initiatief van het Friesch Dagblad , in samenwerking met Beheer Kerkgebouwen Leeuwarden.

Aanvang is 20.00 uur. Er is plek voor maximaal 550 bezoekers. De entree is gratis, maar kaarten moeten wel vooraf gereserveerd worden. Dat kunt u hier doen via het aanmeldformulier op deze website .

Voor informatie over parkeren verwijzen we naar een speciale pagina over bereikbaarheid op de website van de Grote of Jacobijnerkerk .

Nieuws

menu