Het Leger de Heils in Leeuwarden gooit het over een andere boeg met ‘Kerst voor de stad’: een pop-up café in het centrum, actief op social media en een nieuwe voorstelling

Ruim een halve eeuw vierde het Leger des Heils in Leeuwarden Kerst in De Harmonie. Maar het korps wil meer zichtbaar zijn in de stad in de decembermaand, nu de tijd daar om vraagt. Daarom opent er dinsdag een pop-upcafé aan de Peperstraat, is er 17 december een ‘Muzikale reis naar Kerst’ en zijn ze actief op sociale media.

Interieur van het Pop-upcafe van het Leger des Heils dat dinsdag wordt geopend op hoek van de Peperstraat en de Weaze in Leeuwarden. Jeroen Herben en Hilly Roozeboom richten het café in.

Interieur van het Pop-upcafe van het Leger des Heils dat dinsdag wordt geopend op hoek van de Peperstraat en de Weaze in Leeuwarden. Jeroen Herben en Hilly Roozeboom richten het café in. Foto: Marchje Andringa

,,Het is Kerst voor de stad en wel de hele maand december’’, zo vat Pia Smedinga het programma samen. Het was wel even ‘een moment’ om te moeten besluiten dat het programma op kerstavond verdwijnt, maar door de coronapandemie werd die beslissing versneld. ,,We hebben het ruim een halve eeuw gedaan en in de laatste twee jaar online, maar het is nu finito .”

Nieuws

menu