Dit artikel is vandaag gratis

'Maar wij zien Jezus' wordt het thema van de 53e Pinksterconferentie van Opwekking

Bezoekers van de Pinksterconferentie Opwekking. Foto: Phil Nijhuis

De 53e editie van de Pinksterconferentie van Opwekking vindt volgend jaar plaat van 26 tot en met 29 mei. Het thema is ‘Maar wij zien Jezus’, maakte de organisatie maandag bekend. De conferentie vindt weer plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Het thema is ontleend aan de brief aan de Hebreeën 2:9: ‘Wel zien we dat Jezus, die voor korte tijd lager geplaatst was dan de engelen, vanwege zijn lijden en dood met eer en luister gekroond is. Door Gods genade kwam zijn dood iedereen ten goede’ (NBV21).

‘Hoewel we in ons eigen leven en in de wereld om ons heen nog de gebrokenheid zien die het gevolg is van de zondeval, mogen we onze ogen richten op Hem die met heerlijkheid en eer gekroond is’, stelt Opwekking bij de aankondiging van het thema. ‘Als we Jezus zien, krijgen wij een zuiver perspectief op het leven, de ander en onszelf.’

De organisatie ziet een betekenis van de Bijbeltekst voor onze huidige tijd: ‘We zien de onrust en onzekerheid om ons heen – en wat dit doet met ons zelf: hoe ook wij angstig kunnen worden en bezorgd, of overtuigd van ons eigen gelijk en star in onze mening. Tegelijk wéten we dat alles in Gods hand is, en dat wij veilig zijn’, staat in de nieuwsbrief waarin het thema bekend is gemaakt.

‘Maar hoe scherp zien we dat nog? De Hebreeën-schrijver stelt dan: te midden van alles, ondanks alles en dwars dóór alles heen zien wij Jezus. Vanuit focus op Hem kunnen we leven met vertrouwen, in het hier en nu en richting de toekomst. Een leven in aanbidding en overgave maakt dat wij Hem gaan kennen zoals Hij is, scherper zien, en kunnen dienen in een wereld die Jezus nodig heeft.’

Over de invulling van de programmering is nog niks bekend gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu