Dit artikel is vandaag gratis

Mannenkoor Pro Rege oefent voor de tv-uitzending van 'Zin in Zondag' op Eerste Kerstdag en is zondag al te horen in De Fontein in Dokkum

Oefenen in de Grutte Tsjerke in Ternaard. Foto: Bote Sape Schoorstra.

Het Christelijk Mannenkoor Pro Rege uit Dokkum e.o. komt op eerste kerstdag op de landelijke televisie. Aanstaande zondag is het koor al te horen in Dokkum tijdens het kerstconcert.

De Grutte Tsjerke van Ternaard was deze week het decor van de opnames van het KRO-NCRV programma Zin in Zondag . Daar werd woensdag een repetitie gevolgd van Christelijk Mannenkoor Pro Rege uit Dokkum. ‘Zin in zondag’ volgt deze keer koorlid Andries Postma uit Anjum van het mannenkoor.

Alledaagse spiritualiteit

Het programma gaat over alledaagse spiritualiteit en laat zien hoe mensen in Nederland zoeken naar antwoorden op levensvragen. Na een interview thuis, wordt Postma gevolgd tijdens de repetitie in de sfeervol versierde en verlichtte Grutte Tsjerke van Ternaard. Deze opnames worden Eerste Kerstdag om 17:10 uur op NPO2 uitgezonden.

Het mannenkoor opgericht in 1965 heeft vele optredens en concerten gegeven op veel plaatsen in Nederland, maar ook daarbuiten. Sinds 2018 is Jan Hibma de dirigent van Pro Rege, wat ’Voor de Koning’ betekent.

Pro Rege geeft zondag 11 december een kerstconcert in De Fontein in Dokkum. Ook Anja Heikamp-Kommerie (orgel), Ronald Postema (piano) en Minke Peterson (dwarsfluit) werken aan het concert mee. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Op 18 december werken ze mee aan de volkskerstzangavond in sporthal De Doelstien in Dokkum.

Nieuws

menu