‘Ons Kerkblad’ is gestopt. De wekelijkse uitgave in de Zuidwesthoek die een eeuw lang voor veel mensen grote betekenis had verschijnt niet meer

‘Ons Kerkblad’ was de naam van het kerkblad dat bij velen tot eind december wekelijks in de brievenbus zat in Zuidwest-Fryslân. Net voor Kerst verscheen het laatste nummer. Eindredacteur Johan Weerstra (81) en administrateur Ineke Mulder-Grasman (55) blikken terug.

Johan Weerstra met het laatste nummer van 'Ons Kerkblad', Ineke Mulder-Grasman toont het wandbord dat ze als dank kregen voor hun jarenlange inzet.

Johan Weerstra met het laatste nummer van 'Ons Kerkblad', Ineke Mulder-Grasman toont het wandbord dat ze als dank kregen voor hun jarenlange inzet. Foto: Niels de Vries

Een kerkblad dat bijna honderd jaar oud was en ook nog wekelijks verscheen. In Fryslân was het een unicum, zeker omdat het een grote regionale functie had. Het weekblad was een gezamenlijke uitgave van de protestantse gemeenten te Hindeloopen, Koudum, Molkwerum, Warns, Parrega, Hieslum, Tjerkwerd, Dedgum, Stavoren, Workum en It Heidenskip. ‘Ons Kerkblad is niet meer. Aan haar bestaan, in al haar eenvoud, is een einde gekomen’, zo schreven Weerstra en Mulder gezamenlijk in een laatste groet aan de lezers.

Nieuws

menu