De norbertijnen in het klooster van Grimbergen brouwen opnieuw bier binnen de abdijmuren: 'Natuurlijk genieten we ook zelf van ons gerstenat'
Binnen de muren van het norbertijnenklooster van Grimbergen wordt weer bier gebrouwen. „Wat we doen, is niet nieuw. We hebben een traditie van bijna 700 jaar brouwen. Inspiratie deden we op uit de historische boeken in onze bibliotheek.”

In de brouwerij van Grimbergen. Foto: FD
Bier brouwen zit in het DNA van de norbertijnen van Grimbergen. Zowat vanaf hun stichting in 1128 door Norbertus zelf, tot de vernieling van de abdij in 1796 tijdens de Franse Revolutie maakten ze bier. Al leefde het merk voort dankzij de biergiganten Carlsberg en Alken-Maes, de premonstratenzers bleven ervan dromen opnieuw zelf binnen hun abdijmuren bier te brouwen. Dat doen ze nu effectief. Meteen presenteren ze drie ambachtelijke soorten.
Direct verder lezen?