Hedzer en Joukje Koops uit Kootstertille gingen hun huwelijk in met een tekst uit Exodus die hen nog steeds troost: 'It is eins alle dagen dat dy tekst my even yn it sin flitst, dat Er meigiet'

Toen ze gingen trouwen wisten ze het zeker: Exodus 33:15 moest hun trouwtekst worden. Hedzer en Joukje Koops moesten de dominee eerst nog wel zo ver krijgen, maar de tekst heeft hun hele leven - nu 55 jaar verder - speciale betekenis gehad.

Hedzer en Joukje Koops met het wandbord met hun trouwtekst. Vanaf hun balkon zien ze uit op hun kerk, de Benedictuskerk.

Hedzer en Joukje Koops met het wandbord met hun trouwtekst. Vanaf hun balkon zien ze uit op hun kerk, de Benedictuskerk. Foto: Marcel van Kammen

12 april zijn ze 55 jaar getrouwd. Al die tijd hebben Hedzer (76) en Joukje (75) Koops-Boonstra uit Kootstertille hun trouwtekst Exodus 33:15 als leidraad gehad. Hedzer pakt hun trouwbijbel erbij, die voor het grijpen ligt bij de eettafel in hun appartement in Kootstertille. ,,De âlde fertaling fansels: Indien Gij zelf niet met ons mede gaat, doe ons van hier niet optrekken.”

Nieuws

menu