Muzikaal spektakel OCKE, een springkussen en een meezingconcert: de verbouwde Martinikerk in Sneek moet een vertrouwde plek zijn voor iedereen

Hoe ziet de verbouwde Martinikerk in Sneek er uit en wat gebeurt er allemaal? Met een feestweek presenteert de kerkelijke gemeente zich vanaf tweede paasdag. Met als muzikaal hoogtepunt op drie avonden het theaterspektakel OCKE.

Anne Oosterhaven maakt een filmpje van de repetitie, op 25 maart, van muziektheater OCKE. Achter de piano Clara Rullmann.

Anne Oosterhaven maakt een filmpje van de repetitie, op 25 maart, van muziektheater OCKE. Achter de piano Clara Rullmann. Foto: Simon Bleeker

De Protestantse Gemeente Sneek heeft er al enkele kerkdiensten gehouden en ondertussen wordt er nog volop geklust en gepoetst in de Martinikerk. 10 april is de onverbiddelijke deadline voor de bouwvakkers en vrijwilligers die er dagelijks te vinden zijn. ,,De laatste 5 procent kost vaak de meeste energie”, zegt Jelbert Kramer van de voorbereidingscommissie Heropening Martini.