Dit artikel is vandaag gratis

Organisatie Strandheem kijkt terug op geslaagd festival. 'Het was drukker, maar eigenlijk is dat voor ons geen graadmeter'

Janneke Zwarteveen (rechts) bezocht voor het eerst het Strandheem Festival. Foto: Lodewijk Born

De zevende editie van het vierdaagse Strandheem Festival in Opende (Gr) is achter de rug. Er waren naar schatting niet alleen meer bezoekers, maar ze kwamen ook verspreid over de dagen naar het festival.

Dat zegt organisator Sicco Kits. ,,Normaal zie je een grote piek op Hemelvaartsdag, maar nu was het ook zondag heel erg druk. Er zaten niet alleen 1500 mensen in de tent, maar ook erbuiten. Dat heb ik nog niet eerder gezien.”

Hoogtepunten vond hij de Keltische muziek op zaterdagavond in de grote tent, maar ook de KidsPraise in samenwerking met de scholen van NoorderBasis. En zo kan Kits nog veel meer optredens en activiteiten noemen.

Aantal bezoekers

Het officiële aantal bezoekers aan het festival wordt niet geregistreerd. ,,Eigenlijk is dat voor mij ook geen graadmeter voor of het een geslaagd festival was of niet. De sfeer was goed, het was perfect festivalweer. We hopen dat we het nog jaren zo kunnen doen.”

Nieuws

menu