Protestantse Gemeente Kollum richt zich met 'dorpsplein' naar buiten. 'Het moet duidelijker worden dat iedereen hier welkom is'

Zalencentrum Pro Rege en de kerkzaal van de Oosterkerk in Kollum zijn het afgelopen jaar flink onder handen genomen. Zowel in de kerk als het zalencentrum is extra ruimte gecreëerd, om meer kerk van het dorp te kunnen zijn.

Oud-predikanten Jan van Buuren (1994-2001, Gereformeerde Kerk) en Evert Jan Hefting (1993-2002, Nederlandse Hervormde Kerk) onthullen het bord met de namen van alle voorgangers die sinds 1300 in Kollum hebben gestaan.

Oud-predikanten Jan van Buuren (1994-2001, Gereformeerde Kerk) en Evert Jan Hefting (1993-2002, Nederlandse Hervormde Kerk) onthullen het bord met de namen van alle voorgangers die sinds 1300 in Kollum hebben gestaan. Foto: Jan Spoelstra

In 1985 is het zalencentrum Pro Rege aan de Oosterkerk - toen nog de gereformeerde kerk - gebouwd. Na dertig jaar voelde de ruimte niet meer als van deze tijd, vertelt kerkenraadsvoorzitter Thea Woltjer. „We gebruikten het vooral voor vergaderingen, maar straks moet iedereen binnen kunnen lopen voor een kop koffie, een gesprek of een activiteit.”

Nieuws

menu