Protestantse Kerk wil het rijk helpen via kleinschalige opvang van vluchtelingen

Protestantse Kerk-directeur Jurjen de Groot pleit bij staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) voor kleinschalige opvang van asielzoekers. Dan kunnen lokale protestantse gemeenten een rol pakken in de vluchtelingencrisis, verwacht hij.

Sommige protestantse gemeenten hebben ervaring met de opvang van vluchtelingen. De Bethelkerk (PKN) in Den Haag hield lang een  doorlopende kerkdienst voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, gestopt op 1 januari 2019.

Sommige protestantse gemeenten hebben ervaring met de opvang van vluchtelingen. De Bethelkerk (PKN) in Den Haag hield lang een doorlopende kerkdienst voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, gestopt op 1 januari 2019.

Veel plaatselijke kerkgemeenten zeggen graag iets te willen betekenen in de noodopvang van asielzoekers, maar ze zien momenteel te weinig mogelijkheden om dat ook daadwerkelijk te doen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Protestantse Kerk in Nederland naar aanleiding van de ‘opvangcrisis’ in Nederland. Zo zijn er naar het gevoel van de kerken geen of te weinig gemeenteleden die zo’n opvang kunnen opzetten en coördineren.

Nieuws

menu