Ruim 2,2 miljoen kijkers voor twaalfde editie The Passion in Doetinchem

The Passion is donderdagavond bekeken door ruim 2,2 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het muzikale paasspektakel was daarmee het best bekeken programma van de avond.

Het witte kruis van The Passion werd donderdagavond door Doetinchem gedragen tijdens de live-uitzending van het muziekspektakel. In de Gelderse gemeente vond de twaalfde editie plaats van het muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus.

Het witte kruis van The Passion werd donderdagavond door Doetinchem gedragen tijdens de live-uitzending van het muziekspektakel. In de Gelderse gemeente vond de twaalfde editie plaats van het muzikaal-Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus Christus. Foto: Sem van der Wal

Het aantal kijkers lag iets lager dan de laatste ‘reguliere’ editie voor corona, in 2019. De corona-edities in 2020 en 2021 werden bekeken door 2,7 en 2,6 miljoen mensen. De best bekeken opvoering tot nu toe was The Passion van 2015 in Enschede. Toen zaten er 3,5 miljoen mensen voor de televisie. Leeuwarden was in 2017 gaststad voor de uitvoering, met Dwight Dissels in de rol van Jezus.

Nieuws

menu