Ondanks verschil in taal en cultuur, verbond het geloof in Jezus elkaar en werden mooie dingen gedeeld door scholieren uit Nederland en de Franse kerk | Standplaats

Tien enthousiaste meiden en twee docenten van CSG Prins Maurits in Middelharnis hebben afgelopen september onuitwisbare sporen achtergelaten in de Unepref-kerk van Montauban. In het kader van een uitwisselingsprogramma bezochten ze Frankrijk. De leerlingen kwamen in aanraking met Franse christenen en zij inspireerden en leerden van elkaar.

Nederlandse en Franse scholieren ontmoeten elkaar in Zuid-Frankrijk.

Nederlandse en Franse scholieren ontmoeten elkaar in Zuid-Frankrijk. Eigen foto

In het centrum van Moissac ontmoetten we elkaar en startten we samen met de Franse Guy en Aline met een cultureel uitstapje: de UNESCO-geklasseerde abdijkerk, een meesterwerk van de romaanse architectuur. De zon schijnt stevig en na een rondleiding door de prachtige kloosteromgang trakteren de Fransen op ijs en maken we nader kennis. De tien leerlingen zitten in havo 5 en vwo 6 van het CSG Prins Maurits. Door corona hebben de leerlingen niet eerder in hun schoolcarrière een buitenlandse reis kunnen maken, dus heeft de school besloten dit alsnog te doen aan het begin van hun examenjaar. De leerlingen waren daar erg dankbaar voor: „Eindelijk weer iets leuks!”

Nieuws

menu