Dit artikel is vandaag gratis

Cambuurspeler Alex Bangura vertelt over de veertigdagentijd en hoe krijgen we het Russische volk weer normaal? Deze verhalen over kerk, geloof en samenleving van deze week wil niet missen

SC Cambuur-aanvoerder Alex Bangura. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Tips voor de week van het christelijke boek, een interview met Theoloog des Vaderlands Katja Tolstoj en ophef over de Raad van Kerken: lees hier de mooiste verhalen over kerk, geloof en samenleving van deze week terug.

Katja Tolstoj verliet haar vaderland Rusland in de jaren negentig. Ze maakt zich zorgen over hoe het verder moet ná de oorlog: „In Rusland is alles en iedereen verdeeld. Niemand gunt elkaar het licht in de ogen. Het is een verloederd land, zo angstaanjagend grof.”

SC Cambuur-aanvoerder Alex Bangura (23) kreeg het christelijke geloof van huis uit mee en voert nog steeds veel gesprekken met zijn moeder over het geloof. Zij stimuleert hem om te vertrouwen op God, vertelt hij als hem gevraagd wordt naar hoe hij de veertigdagentijd beleeft.

Vergeleek René de Reuver het lot van Palestijnse christenen met het lot van de Joden in de Holocaust? Sommige organisaties menen van wel. Hoe dan ook: er is gedoe.

Het Poolse parlement roept op de ‘goede naam’ van de voormalige paus Johannes Paulus II te verdedigen. De parlementariërs reageren daarmee op een boek van de Nederlandse schrijver Ekke Overbeek, die stelt dat de katholieke leider als aartsbisschop van Krakau (1964-1978) kindermisbruik door priesters in de doofpot stopte.

En het is de Week van het christelijke boek. Voor welk boek moeten we naar de boekhandel? Afke van der Mark van De Boektiek in Dokkum en Minja van Wieren van Tov in Drachten geven elk drie tips.

Wilt je meer verhalen lezen over religie en levensbeschouwing, in Fryslân en daarbuiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief samenleving en religie en dan krijg je elke week een overzicht van deze verhalen in je mailbox. Fijne dag nog!

Nieuws

menu