Theoloog Jean-Jacques Suurmond: 'Het vonkje in de ziel wil een vuur worden, aangeblazen door God'

Mystiek staat bij veel mensen bekend als ‘moeilijk’, maar het gaat eigenlijk over ons dagelijkse leven. ,,Mystieke schrijvers vertellen over hoe God werkt in mensen”, zegt Jean-Jacques Suurmond. Het grote boek dat hij vertaalde van Evelyn Underhill is voor dit terrein een goede gids.

Theoloog Jean-Jacques Suurmond: „Misschien kun je het hele begrip mystiek hiermee wel uitleggen: dat smeulende vonkje in ons, wil vuur worden, aangeblazen door de Geest van God.”

Theoloog Jean-Jacques Suurmond: „Misschien kun je het hele begrip mystiek hiermee wel uitleggen: dat smeulende vonkje in ons, wil vuur worden, aangeblazen door de Geest van God.” Foto: Wikimedia Commons

De Britse schrijfster Evelyn Underhill geldt in de Engelstalige wereld als een autoriteit op het gebied van de spiritualiteit, waarover zij een reeks boeken schreef. Haar hoofdwerk is nu in het Nederlands verschenen: Mystiek. Hoe God werkt in de mens . Het is vertaald door Jean-Jacques Suurmond (1950), theoloog, therapeut, schrijver en columnist.

Nieuws

menu