Titus Brandsma is in Rome officieel heilig verklaard: katholieken uit de hele wereld kunnen nu bidden tot Sint Titus uit Oegeklooster

Pater karmeliet Titus Brandsma (1881 - 1942) staat sinds zondagochtend officieel als H. (Heilige) Titus Brandsma vermeld in de canon van de heiligen van de Rooms-Katholieke Kerk.

De Nederlandse bisschop Ron van den Hout, van bisdom Groningen-Leeuwarden, begroet de Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van onder anderen de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma.

De Nederlandse bisschop Ron van den Hout, van bisdom Groningen-Leeuwarden, begroet de Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van onder anderen de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma. Foto: Ramon Mangold

Titus Brandsma werd zondagochtend tijdens een mis op het Sint-Pietersplein in Rome als eerste van tien religieuzen heilig verklaard door paus Franciscus. Bij het noemen van zijn naam ging uit de duizenden aanwezigen op het plein een gejuich op. Nu Brandsma heilig is, kunnen katholieken uit hele wereld tot Sint Titus bidden, want hij is dan volgens de Rooms-Katholieke Kerk de voorspraak voor mensen op aarde. Vaak is een heilige ook beschermer van een stad of beroepsgroep. Katholieke journalisten uit Nederland en België willen dat Brandsma de patroonheilige voor de journalistiek wordt, aangezien hij in zijn leven onder meer als journalist werkte.

Nieuws

menu