‘De kerk moet stoppen met het verspreiden van het christelijk geloof onder Joden’

Als de kerk met Israël wil optrekken tegen antisemitisme, dan moet zij stoppen met zending onder Joden. Dat stelt Tom Fürstenberg, voorzitter van de Joodse gemeente in Raalte.

Scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland belijdt in 2020 in de Rav Aron Schuster synagoge schuld voor de rol van de protestantse kerk rond de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dat doet hij tijdens de jaarlijkse Nationale Kristallnacht herdenking.

Scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland belijdt in 2020 in de Rav Aron Schuster synagoge schuld voor de rol van de protestantse kerk rond de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dat doet hij tijdens de jaarlijkse Nationale Kristallnacht herdenking. Foto: Koen van Weel

„Echte gelijkwaardigheid is afstand nemen van alles wat naar Jodenbekering riekt”, zei Fürstenberg tijdens een landelijke dag van Stichting Platform Appèl Kerk en Israël in Utrecht. „In de samenwerking is er bij ons altijd achterdocht en angst voor een verborgen agenda.”

Nieuws

menu