Dit artikel is vandaag gratis

Al veel belangstelling voor de Tsjerkepaad-fietstocht in Bitgum met veertig kilometer fietsen langs vijftien kerken

De Sint-Martinuskerk in Bitgum was in maart dit jaar nog een van de stembureau's van de gemeente Waadhoeke. Foto: Lodewijk Born

Bitgum is zaterdag de startplaats van een Tsjerkepaad-fietstocht. Deelnemers kunnen zo op één dag vijftien kerken bekijken.

Samen met gasten uit Ost–Friesland is er de fietstocht langs kerken in de noordwesthoek. De dag start om 9.30 uur met een ontvangst en een ochtendgebed in de kerk van Bitgum.

De complete route is veertig kilometer en wie dat wil kan dan vijftien kerken bekijken. Plaatsen als Marsum (met ook het Poptaslot), Deinum, Blessum, Baard, Easterlittens, Dronryp en Menaam worden bezocht. Indien gewenst kunnen deelnemers zelf het traject aanpassen door de fietsknooppunten te volgen.

In Boksum is er een lunch van 12.30 tot 13.30 uur. Er wordt afgesloten met een vesper, in de Sint-Martinuskerk in Bitgum (aanvang 17.15 uur).

Kosten voor de deelname bedragen vijftien euro. Er zijn al 44 aanmeldingen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (tot maximaal 50). Opgave: jjvdmeer@hetnet.nl (tot vrijdag 12.00 uur).

Nieuws

menu