Tsjerkepaad vertelt deze zomer alleen online verhalen

Stichting Tsjerkepaad heeft besloten dit jaar de openkerkenroute niet door te laten gaan. Er wordt koortsachtig gewerkt aan een website, om in ieder geval online verhalen te kunnen vertellen. Daarbij richt de organisatie zich ook op jongeren.

In 2017 werd Tsjerkepaad door Gerrit Groeneveld geopend in de Leeuwarder Bonifatiuskerk. Dit jaar zullen er geen kerken open gaan onder de vlag van Tsjerkepaad.

In 2017 werd Tsjerkepaad door Gerrit Groeneveld geopend in de Leeuwarder Bonifatiuskerk. Dit jaar zullen er geen kerken open gaan onder de vlag van Tsjerkepaad. Foto: Niels Westra

„Nu zijn het vooral zestigplussers die in de zomer een open kerk bezoeken. Maar we willen als Stichting Tsjerkepaad ook gezinnen met jonge kinderen en twintigers, dertigers en veertigers bereiken”, zegt Bea de Jong uit Menaam. Ze is een van de vijf leden van de jongerenwerkgroep van Tsjerkepaad. „Nou ja, jongere is een breed begrip. Ikzelf ben 38. Maar voor Tsjerkepaad is dat jong.” In de werkgroep zijn ook nog een paar leden die jonger zijn.

Nieuws

menu