Vechten, vluchten of verlammen bij klimaatstress? Zoek liever de verbinding | Opinie

Zware overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hitterecords op Sicilië en in Griekenland. Verwoestende bosbranden daar en in Turkije, Noord-Afrika en Californië, en zelfs in Siberië en Canada. Daarbovenop een IPCC-rapport om wakker van te liggen. Waar haal je dan de moed vandaan om hoopvol en in vertrouwen te leven?

Dronefoto van Kasteel Daelenbroeck. Het kasteel heeft grote schade opgelopen als gevolg van de overstroming van de Roer. Het hele terrein van het kasteel staat daardoor blank.

Dronefoto van Kasteel Daelenbroeck. Het kasteel heeft grote schade opgelopen als gevolg van de overstroming van de Roer. Het hele terrein van het kasteel staat daardoor blank. Foto: ANP

We zitten momenteel in de Periode van de Schepping (1 september – 4 oktober). Kerken worden uitgenodigd om in deze weken aandacht te geven aan de zorgzame omgang met natuur en milieu. Maar veel kerken laten het aan zich voorbijgaan. Ja, er zijn inmiddels meer dan driehonderd ‘groene kerken’, maar dat hadden er toch al lang drieduizend kunnen zijn? Daar word ik ook al niet vrolijk van.

Nieuws

menu