Wat betekent het om geroepen te zijn? 'Mijn werk als fotograaf is een vorm van laagdrempelige catechese' | Uit de bladen

Op de voorpagina van het Friesch Dagblad stond vorige week maandag een foto gemaakt door Ramon Mangold, onder meer fotograaf van het katholieke leven in Nederland. Mangold was in Rome, bij de heiligverklaring van Titus. Voorop de krant plaatsten we zijn foto van de Nederlandse pelgrims op het Sint-Pietersplein.

De Nederlandse bisschop Ron van den Hout, van bisdom Groningen-Leeuwarden, begroet de Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van onder anderen de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma.

De Nederlandse bisschop Ron van den Hout, van bisdom Groningen-Leeuwarden, begroet de Friese pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring van onder anderen de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma. Foto: Ramon Mangold

Op de bewuste foto zien we bisschop Ron van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden van opzij. Hij begroet de pelgrims voorafgaand aan de heiligverklaring. Iemand houdt een vlag met de afbeelding van Titus omhoog. Op de vlag is te lezen: ‘Heilige Titus Brandsma’.

Nieuws

menu