We hoeven als mensen de wereld niet te vernietigen. Er is ook een ándere weg bij klimaatverandering, aldus de schrijvers van het boek 'Eenvoudig leven'

Serieus nadenken over klimaatverandering en opwarming van de aarde kan het gevoel oproepen: als we het nu eens níet redden? Als we nu eens te laat zijn? ‘Eenvoudig leven’ biedt handvaten voor gesprek, ook in de kerk.

Mensen die vluchten voor extreme hittegolven. Zoals hier recent in Portland (Oregon) waar de bevolking ondergebracht werd in sporthallen waar verkoeling was.

Mensen die vluchten voor extreme hittegolven. Zoals hier recent in Portland (Oregon) waar de bevolking ondergebracht werd in sporthallen waar verkoeling was. Foto: AFP

Een bijbelstudieboek over duurzaamheid en levensstijl. Dat perspectief biedt Eenvoudig leven , een boek dat goed bruikbaar is voor onder meer kerkelijke gespreksgroepen. Het zijn serieuze zaken die vijf auteurs, met een voornamelijk theologische achtergrond, aan de orde stellen over wat ons boven het hoofd hangt als we zo doorgaan met het verwoesten van de aarde.

Nieuws

menu