Dit artikel is vandaag gratis

Zestig journalisten scharen zich al achter brief aan paus over Titus Brandsma. 'Wereldwijd willen ze hem als patroonheilige voor de journalistiek'

De perskaart van Titus Brandsma. Foto: Collectie Titus Brandsma Museum

Al zeker zestig journalisten hebben zich geschaard achter de open brief om Titus Brandsma te benoemen tot patroonheilige voor de journalistiek.

Dat zei Hendro Munsterman ( Nederlands Dagblad ) dinsdagavond bij NPO Radio 1. Volgens hem krijgt de oproep van vier katholieke journalisten inmiddels uit de hele wereld bijval. Titus is in Nederland misschien niet heel erg bekend bij het grote publiek, maar internationaal wel, zo gaf Munsterman de impact van de brief weer.

Anton de Wit ( Katholiek Nieuwsblad ), Wilfred Kemp ( KRO-NCRV ), Emmanuel Van Lierde ( opinieweekblad Tertio ) en Munsterman schreven de open brief waarin ze paus Franciscus vragen om hem te benoemen tot patroonheilige van journalisten. Of er voor zondag al ,,witte rook’’ komt aangaande het verzoek, dat weet Munsterman niet, maar hij hoopt in ieder geval dat de paus er iets over gaat zeggen of dat een commissie in het Vaticaan zich er over gaat buigen.

Nieuws

menu