Zingen en koffiedrinken in de kerk kunnen weer, blijkt uit overleg tussen minister Grapperhaus en de kerken

De verwachting was er al na de persconferentie over versoepelingen van afgelopen vrijdag, maar na overleg tussen het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken CIO en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is duidelijk dat de kerken terug gaan richting ‘normaal’ - zij het nog op anderhalve meter afstand.

Een mis in de Vituskerk in Hilversum. De bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland vroegen parochies en religieuze gemeenschappen om de liturgievieringen te beperken qua bezoekersaantallen tijdens de pandemie.

Een mis in de Vituskerk in Hilversum. De bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland vroegen parochies en religieuze gemeenschappen om de liturgievieringen te beperken qua bezoekersaantallen tijdens de pandemie. Foto: ANP

De meest is het oog springende verruimingen zijn dat er weer zonder noemenswaardige beperkingen gezongen mag worden en dat er na afloop van de vieringen weer samen koffie kan worden gedronken. Ook geldt vanaf zaterdag geen maximum meer voor het aantal mensen dat tegelijkertijd in de kerk is, zolang er maar anderhalve meter afstand kan worden bewaard. ‘Voor elk kerkgebouw kan op deze manier dus een maximaal aantal kerkgangers worden bepaald’, schrijft het CIO in een woensdagavond gepubliceerd advies.

Mondkapjes

Nieuws

menu