Heerenveen ontsnapt in Amsterdam tegen de amateurs van AFC aan bekerblamage. 'We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt'.

Bekervoetbal kent zijn eigen wetten. Dat bleek woensdagavond eens te meer op Sportpark Goed Genoeg, waar Heerenveen tegen de amateurs van AFC ternauwernood aan een blamage ontsnapte: 1-2.

Filip Stevanovic viert in 2021 zijn eerste officiële treffer in dienst van Heerenveen. Het bleek naderhand in Amsterdam de winnende treffer

Filip Stevanovic viert in 2021 zijn eerste officiële treffer in dienst van Heerenveen. Het bleek naderhand in Amsterdam de winnende treffer Foto: Dijks Fotografie

Dat AFC, de club van BN’ers als Jack van Gelder, Tom Egbers en Ivo Niehe, deze avond snode plannen had was vanaf acquit duidelijk. De Amsterdammers, spelend in het heerlijke traditionele rood-zwarte tenue, inclusief de klassieke V op de borst (én zonder sponsornaam), pakten brutaal het initiatief en het was een klein wondertje dat Heerenveen het openingsoffensief overleefde. Hoe Xavier Mous zich in de vijfde minuut uit een hachelijke situatie redde deed er eigenlijk niet toe, veel belangrijker was het dat hij het met drie AFC-inzetten van dichtbij deed.

Nieuws

menu