Boksen een harde sport? Bij het boksgala van De Wâldhoek in het Kalverdijkje in Leeuwarden blijkt: ‘Boksen is vooral ook respect hebben voor elkaar’

Boksen is een keiharde sport, maar respect voor de tegenstander staat voorop. Dat was de boodschap zaterdagavond in Het Kalverdijkje in Leeuwarden tijdens het gala van boksschool De Wâldhoek uit De Westereen en Twijzelerheide.

Zion Martina van BAV Frisia in het elite middengewicht tot 75 kilogram in gevecht met Jestin Tomasowa (r) van BV Assen tijdens het boksgala van De Wâldhoek in Het Kalverdijkje.

Zion Martina van BAV Frisia in het elite middengewicht tot 75 kilogram in gevecht met Jestin Tomasowa (r) van BV Assen tijdens het boksgala van De Wâldhoek in Het Kalverdijkje. Foto: Dijks Media

Voor de tweede keer binnen amper twee maanden wordt Leeuwarden getrakteerd op een boksgala. Na het feest bij BVA Frisia eind januari, is zaterdag de sportzaal van het Kalverdijkje in Leeuwarden het strijdtoneel van het tiende boksgala dat De Wâldhoek organiseert. Wie De Wâldhoek zegt, noemt oprichter en trainer-coach Bernard Jansen, die in zijn enthousiasme voor deze sport alles en iedereen om zich heen meesleept om dit evenement te organiseren.