Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans winnen namens KV Meiinoar-Ien uit Lollum-Waaksens de schoolmeisjesbond

Britt Joustra, Lisanne Venema en Jeldau Koopmans hebben zaterdag in Makkum namens KV Meiinoar-Ien uit Lollum-Waaksens de schoolmeisjesbond op hun naam geschreven. In een eenzijdige finale moest KV Sjirk de Wal uit Dronryp, kaatsend met het trio Marrit Bruinsma, Manouk Scharringa en Anna Lotte van Beem, zich op 5-2 en 6-4 gewonnen geven.

Het winnende partuur van Lollum-Waaksens met van links naar rechts Jeldau Koopmans, Lisanne Venema en Britt Joustra, samen met de coach Rintje Joustra.

Het winnende partuur van Lollum-Waaksens met van links naar rechts Jeldau Koopmans, Lisanne Venema en Britt Joustra, samen met de coach Rintje Joustra. Foto: Kees Koopmans

In de halve finale had Lollum-Waaksens ook al geen kind gehad aan Minke Tjalsma, Tessa Westra en Fenna Cuperus van Bolsward: 5-0 en 6-2. Voor Joustra en Koopmans was het de tweede Bondszege op rij. Met z’n tweeën wonnen ze vorig jaar in Berltsum de meisjes pupillenbond. In de eerste drie omlopen rekende Lollum-Waaksens in Makkum achtereenvolgens af met St. Annaparochie II (0-5 en 6-6), Morra-Lioessens (5-1 en 6-0) en Dronryp II (5-3 en 6-4).

Nieuws

menu