Dit artikel is vandaag gratis

Engeland begint het WK voetbal met een ruime 6-2 zege op Iran

Bukayo Saka van Arsenal loopt juichend weg nadat hij Engeland op 4-0 heeft gezet. Harry Kane (m) en Luke Shaw vieren het feest mee. Foto: EPA

Engeland is het WK voetbal begonnen met een ruime overwinning. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate boekte in Al Rayyan een 6-2-zege op Iran.

Engeland nam meteen het initiatief en kreeg snel een kans na goed werk van Harry Kane. De voorzet van de aanvoerder werd gemist door Raheem Sterling, waarna Harry Maguire de bal in het zijnet schoot. Iran kreeg prompt de eerste domper te verwerken, nadat bleek dat keeper Alireza Beiranvand niet verder kon na een botsing.

De lange blessureverzorging haalde Engeland even uit het ritme, maar na een half uur ging het opeens snel. Maguire raakte met een kopbal nog de lat, maar Jude Bellingham knikte in de 35e minuut een voorzet van Luke Shaw binnen (1-0). Bukayo Saka verdubbelde met een fraai schot de voorsprong, waarna Sterling op aangeven van Kane de 3-0 maakte. De eerste kans van Iran kwam vervolgens op naam van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh, maar zijn volley vloog hoog over.

Saka schoot Engeland na rust met zijn tweede van de middag op een 4-0-voorsprong. Iran deed daarna vanuit het niets wat terug via Mehdi Taremi (4-1), maar de Engelse invallers Marcus Rashford en Jack Grealish voerden de score verder op (6-1). In de blessuretijd benutte Iran-aanvaller Taremi een strafschop voor zijn tweede treffer: 6-2.

Lange wachtrijen

Een technisch probleem zorgde ervoor dat heel wat fans lang moesten wachten om het Khalifa International-stadion binnen te komen. De zogeheten FIFA Ticketing-app waarin bezoekers hun toegangskaartje hebben staan, was een tijdje niet toegankelijk. Het leidde tot lange wachtrijen van boze supporters voor de poorten van het stadion in Al Rayyan.

„Sommige bezoekers ondervinden een probleem als ze bij hun tickets willen in de app”, meldde de wereldvoetbalbond FIFA op Twitter. „De FIFA werkt aan het oplossen van dit probleem.” De bond beloofde de supporters per mail instructies te geven en een QR-code te sturen waarmee ze alsnog het stadion konden betreden. „We bedanken de fans voor hun begrip, terwijl we eraan werken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.” Voor zo ver bekend, konden alle supporters wel op tijd het stadion in voor de aftrap.

Nieuws

menu